Kompleksowa pielęgnacja sztućców w gastronomii
Prowadząc profesjonalną restaurację zawsze należy pamiętać o tym, aby należycie dbać o sztućce, które są najlepszą wizytówką każdego punktu gastronomicznego. Przed podaniem sztućców klientowi, należy je nie tylko dokładnie wyczyścić, ale również zdezynfekować i wypolerować tak, aby zachęcały do spożycia posiłku. Z niniejszego artykułu dowiedzą się Państwo – jak zadbać o sztućce w gastronomii.
Profesjonalna regeneracja sztućców
W dzisiejszych czasach profesjonalna dezynfekcja sztućców to nie tylko luksus, ale konieczność, dlatego też warto zainwestować w solidne maszyny do polerowania sztućców. Aby odkazić sztućce potrzebne będą nie tylko odpowiednie maszyny, ale również skuteczne detergenty.
Specjalistyczne maszyny
Maszyny do polerowania sztućców wykorzystywane są nie tylko w restauracjach, ale również w hotelach. Jest to najlepsze rozwiązanie dla tych osób, które w pierwszej kolejności cenią sobie idealną czystość i perfekcyjny blask sztućców. Nie można zapominać również i o tym, że maszyny tego typu są w stanie doskonale wyczyścić także szkło kieliszków i praktycznie całą zastawę stołową.
Czym jest obróbka wibrościerna?
W dzisiejszych czasach polerowanie sztućców w gastronomii w dużej mierze opiera się na obróbce wiborściernej, która jest rodzajem obróbki powierzchniowej. Większość maszyn dostępnych na rynku opiera się właśnie na tego typu technologii, a dokładniej mówiąc na wybłyszczeniu powierzchni, stępieniu ostrych krawędzi i zmniejszeniu chropowatości powierzchni sztućców.